Missie, visie & Over ons

Missie

State-of-the-art orthodontie voor iedereen toegankelijk maken. In tijden als deze waarin de kosten voor de gezondheidszorg voortdurend stijgen en de marges continu onder druk staan, is een radicale verandering van oude bedrijfsmodellen en denkwijzen vereist. EZ-ON Ortho stelt elke tandartspraktijk in staat om ultramoderne orthodontie tegen een competitieve vergoeding aan te bieden. Dit zal resulteren in een uitgebreid verdienmodel voor de tandarts en een hogere service ervaring voor de patiënt.

Visie

Het doel van EZ-ON Ortho is om orthodontische zorg zodanig te innoveren dat de kwaliteit verder verbetert, behandelingen minder ingrijpend en tijdrovend worden en voor iedereen betaalbaar blijven.

Over ons

Als eigenaars van een tandtechnisch laboratorium voor orthodontie gedurende 40 jaar en voormalig eigenaars van twee orthodontiepraktijken hebben wij ervaren hoe milieuonvriendelijk en inefficiënt het vakgebied eigenlijk is. Dat was onze drijfveer om in de digitalisering van orthodontische mondzorg te duiken.
We zijn grondig te werk gegaan en hebben veel research gedaan. Welke alternatieven zijn er voor alginaat afdrukken en gipsmodellen, de grootste vervuilers? Welke digitale technologie werkt echt, welk materiaal mag langdurig in de mond, hoe realiseer je de perfect fit, hoe realiseer je een efficiënt en beveiligd patiëntendossier. Een proces van een uitgebreide experimentele fase en praktijktesten.
Dit heeft geresulteerd in een digitaal orthodontieconcept ‘EZ-ON Ortho’. Met EZ-ON Ortho kan een orthodontiebehandeling voor 90% digitaal worden uitgevoerd. Alle werkzaamheden gedurende de behandelperiode worden uitgevoerd met de nieuwste technieken waardoor veel efficiënter en duurzamer kan worden gewerkt.
EZ-ON Ortho is inmiddels een proven concept met meer dan 300 tevreden patiënten.